1
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
2
¬دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
چکیده
بررسی نحو? تعامل دو خرده سیستم سیاسی و اداری در نمونة أعلی حکومتداری در طول تاریخ بشر، به طراحی و مدلسازی نمونههای برتر حکومتداری و اداره کمک میکند. مشخصات چنین الگویی را میتوان بهخوبی از سنت و کلام امام علی (ع) بازیابی نمود. سؤال اصلی تحقیق، بر نحو? تعامل دو خردهسیستم سیاسی و اداری در حکومت حقمدار علوی ناظر بوده، پژوهشگران برشناسایی ابعاد اثرگذار بر این تعامل تأکید داشتهاند.
این پژوهش در دو مرحله ابتدا با روش تحلیل محتوای کیفی نهجالبلاغه و سپس طراحی مدل منطقی معرف مختصات خردهسیستمهای سیاسی و اداری منطبق، بر اساس روش تحلیل منطقی انجام گرفته است. حاصل کار تدوین گزارههای بیست و نهگانهای است که در پنج بخش طراحی شدهاند. این گزارهها بر اساس اصل مبنایی توحید و اصول موضوعه برابری مبتنی بر یکسانی در خلقت، آزادی و اختیار ناشی از همانندی در خلقت و قضایای مبنایی تناسب حق و تکلیف و تسهیل سیر کمالگرایی انسان بنیان نهاده شدند. سپس در جریان نظرسنجی از خبرگان حوزههای نظری گوناگون، دیدگاههای آنان نیز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، تأیید شد.
با استناد به نهج البلاغه دو خردهسیستم سیاسی و اداری به گونهای با یکدیگر تلفیق می گردند که هولوگرامی هماهنگ در جهت اهداف اصلی حکومت
بیگدلی, سکینه, & پورعزت, علی. (1388). طراحی مدل منطقی ابعاد تعامل خرده سیستمهای سیاسی و اداری در حکومت حقمدار بر مبنای نهج البلاغه امام علی (ع). مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 7(19), 89-118.
MLA
سکینه بیگدلی; علی پورعزت. "طراحی مدل منطقی ابعاد تعامل خرده سیستمهای سیاسی و اداری در حکومت حقمدار بر مبنای نهج البلاغه امام علی (ع)", مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 7, 19, 1388, 89-118.
HARVARD
بیگدلی, سکینه, پورعزت, علی. (1388). 'طراحی مدل منطقی ابعاد تعامل خرده سیستمهای سیاسی و اداری در حکومت حقمدار بر مبنای نهج البلاغه امام علی (ع)', مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 7(19), pp. 89-118.
VANCOUVER
بیگدلی, سکینه, پورعزت, علی. طراحی مدل منطقی ابعاد تعامل خرده سیستمهای سیاسی و اداری در حکومت حقمدار بر مبنای نهج البلاغه امام علی (ع). مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 1388; 7(19): 89-118.