1
دانشجوی دکتری تحقیق در عملیات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
2
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه تربیت مدرس
3
استاد یار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
چکیده
تجزیه و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید ( SWOT) قادر به تعیین اهمیت هر یک از عوامل شناخته شده نیست و راهکاری را برای ارزیابی گزینههای تصمیم با توجه به این عوامل ارایه نمیدهد. اگر چه تجزیه و تحلیل SWOT عوامل مورد نظر را مشخص میکند، اما هر یک از عوامل معمولا به صورت خلاصه و خیلی کلی توصیف میشوند. به همین خاطر، تجزیه و تحلیل SWOT در مراحل ارزیابی و اندازهگیری دارای برخی از نقصها میباشد. روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی ( AHP) بعضی از نقاط ضعف تجزیه و تحلیل SWOT را مرتفع میکند، اما وابستگیهای ممکن میان عوامل را در نظر نمیگیرد. به همین دلیل به کارگیری شکل خاصی از تجزیه و تحلیل SWOT که وابستگیهای ممکن میان عوامل را در نظر میگیرد، مناسبتر است. در پژوهش حاضر برای تجزیه و تحلیل کمی SWOT و در نظر گرفتن وابستگیهای ممکن میان عوامل از روش فرآیند تحلیل شبکهای ( ( ANP استفاده نموده است. وابستگیهای ممکن میان عوامل SWOT، وزنهای عوامل استراتژیک، وزنهای عوامل فرعی و اولویتهای استراتژیهای جایگزین را تحت تأثیر قرار میدهند. هدف این تحقیق، اولویت بندی استراتژی های سازمانی برای اجراست. برای تدوین استراتژی ها از تکنیک SWOT و برای اولویت بندی ... .
ملکی, محمد, محقر, فاطمه, & کریمی دستجردی, داوود. (1389). تدوین و ارزیابی استراتژیهای سازمانی با به کارگیری مدلهای SWOT و فرآیند تحلیل شبکهای ANP. مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 8(21), 175-159.
MLA
محمد ملکی; فاطمه محقر; داوود کریمی دستجردی. "تدوین و ارزیابی استراتژیهای سازمانی با به کارگیری مدلهای SWOT و فرآیند تحلیل شبکهای ANP", مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 8, 21, 1389, 175-159.
HARVARD
ملکی, محمد, محقر, فاطمه, کریمی دستجردی, داوود. (1389). 'تدوین و ارزیابی استراتژیهای سازمانی با به کارگیری مدلهای SWOT و فرآیند تحلیل شبکهای ANP', مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 8(21), pp. 175-159.
VANCOUVER
ملکی, محمد, محقر, فاطمه, کریمی دستجردی, داوود. تدوین و ارزیابی استراتژیهای سازمانی با به کارگیری مدلهای SWOT و فرآیند تحلیل شبکهای ANP. مجله علمی "مدیریت فرهنگ سازمانی", 1389; 8(21): 175-159.